A fejlesztések nem állnak meg, Veres Pál ismertette a miskolci megújulás további lépéseit

Megosztás

A Horváth-tető után az Avasi kilátó következett, az új miskolci utcabútorokkal pedig bizonyára találkoztunk már. De még nincs vége, jöhetnek az újabb lépések.

Erről számolt be saját közösségi oldalán Veres Pál. Először a Horváth-tető átalakulását idézte fel, majd a további, közeljövőbeli fejlesztések kerültek sorra.

“2022-ben teljesen megújult a Horváth-tető, amely mára a miskolciak kedvenc szabadidőparkja lett! A fejlesztés részeként a területet úgy alakították ki, hogy a megújult teraszok minden korosztály számára biztosítsák a változatos kikapcsolódás és a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségét. A terület rehabilitációja szerves része a történelmi Avas teljes körű felújításának, hamarosan az Avasi kilátó és környéke is új köntösben tündököl majd!

Ezután rátért az utcabútorokra, amelyekre nagyon kellene vigyáznunk, hogy még sokáig örömét lelhesse bennük a lakosság. “Bizonyára már sokan látták, és akár ki is próbálták a város új utcabútorait, amelyek kihelyezését tegnap kezdte el a Városgazda. A következő hetekben százhatvan vadonatúj padot telepítenek a Széchenyi utcára, a Szent István térre, az Erzsébet térre, a Hősök terére, a Vörösmarty térre, a Mancs térre, valamint a Népkertbe és a Hejőligetbe.

Mindezek mellett nyolcvan biciklitárolóból, száznál is több közterületi hulladékgyűjtőből és jó néhány asztalból álló megrendelés is érkezik rövidesen Miskolcra. Ilyen volumenű utcabútor-csere utoljára a kilencvenes években volt Miskolcon, így a régi padokra igencsak ráfért a csere. De a régieket sem dobjuk ki, a Városgazda telephelyén a szakemberek felújítják azokat, és más városrészekben találnak nekik helyet. Arra kérek mindenkit, óvjuk az új utcabútorokat, hogy jó sokáig használhassuk azokat!” – kérte a miskolciakat Veres Pál.

Mi is csak csatlakozni tudunk a polgármester úrhoz, vigyázzunk közös értékeinkre!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek